top of page
2014-07 Island-2383.jpg
Tiny Bergen fra Dypedal

Jeg har over flere år fotografert miniatyrfigurer i ulike omgivelser. Den første tiden jobbet jeg mest innendørs hvor jeg laget historiene, fotograferte og etterpå tok ned igjen figurene. 

Det var noen av disse bildene som ble stilt ut på Gategalleriet høsten 2015. Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger på denne utstillingen og det motiverte meg til å ta prosjektet videre – og ut på gaten. 

 

Som gatekunstprosjekt ønsker jeg å dele historiene mine med menneskene i Bergen. Figurene limes fast ulike steder i byen, og etter at de er fotografert, etterlater jeg dem. Hva som skjer med gatekunsten etter at jeg har reist, vet jeg ikke. Noen motiver ser jeg igjen på instagram, og noen ser jeg aldri igjen.

 

Slik er det med gatekunst, den er midlertidig.

 

For å gi flere muligheten til å ta del i denne lille verden jeg skaper i Bergen har jeg samlet det beste fra Tiny Bergen i en helt ny bok.

I boken «Tiny Bergen – Små historier fra verdens vakreste by» får du muligheten til å bli med inn i min lille verden – en verden med et helt nytt perspektiv på byen.

 

Det du kanskje trodde var en brukt kaffekopp kan vise seg å være en deilig badeplass, eller en utslitt brukt vintersko kan skjule en magisk historie.

 

Jeg håper du kan ha glede av boken min. Bruk fantasien og lev deg inn i de ulike historiene – og kanskje du en dag snubler over en av figurene mine i Bergen...

Øystein

Se utdrag fra boken:
bottom of page